• Huvudpartners

Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

FÖRSTA FÖRAREN KLAR INFÖR 2024!

13 oktober 2023 19:41

Idag kan vi presentera första föraren till säsongen 2024. En förare som hade en riktigt grym avslutning av säsongen 2024 med både guld i Bahausligan och Allsvenskan.


Några veckor efter guldjublet på Skrotfrag Arena kan Dackarna nu presentera den första pusselbiten i 2024 års trupp. Det handlar om egna produkten Filip Hjelmland. – Jag är väldigt hungrig på en ny säsong i Dackarna. Guldet smakade gott och jag är sugen på mer, säger Filip Hjelmland.

När Dackarna nu presenterar sin första förare till 2024 års säsong handlar det alltså om en av guldhjältarna från den gångna säsongen. – Jag är glad över att Filip förlänger med Dackarna. Han kom in i mitten av säsongen 2022 och har i år etablerat sig som en stabil förare i Bauhaus-ligan och gjort matchavgörande insatser. Han har höjt både sin lägsta- och högsta-nivå, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Bästa säsongen hittills Teurnberg fortsätter: – Filip är en lokal kille som är viktig för klubben och som jag tror stenhårt på. Han är en seriös förare som inte lämnar något åt slumpen och som tar kliv hela tiden. Filip kommer fortsätta att utvecklas och jag tror att han har en stor framtid framför sig.

Filip Hjelmland själv är mycket nöjd med den nyligen avslutade säsongen. – 2023 är min bästa säsong hittills i karriären. Jag är nöjd med teamet och min utveckling, som stegrats uppåt. Jag känner att jag tar steg i rätt riktning som förare för att nå dit jag vill på sikt. SM-guld med Dackarna, allsvenskt guld med Njudungarna och bronsmedalj med min polska klubb var verkligen en bra avslutning på en fullspäckad säsong, säger Filip Hjelmland.

"Utvecklas ännu mer ihop" Efter lite återhämtning efter en lyckad säsong har nu Mariannelunds-sonen, med Dackarna som moderklubb, skrivit på ett nytt kontrakt. – Jag trivs bra i klubben och med folket runt omkring. Båda parter gjorde tidigt klart att vi vill utvecklas ännu mer ihop. Jag är från bygden och det är här jag ska köra. Jag hoppas att vi tillsammans kan stegra det uppåt och komma långt ihop på sikt, det är målet. Vad behöver du göra för att ta nästa steg i din utveckling? – Kontinuiteten i Dackarna och mina andra representationslag under säsongen 2023 har gjort att jag utvecklats som förare och det är just den grejen jag vill fortsätta bygga vidare på. Samt att utveckla teamet ännu mer tror jag kan göra mig till en bättre förare. Jag är väldigt hungrig på en ny säsong i Dackarna. Guldet smakade gott och jag är sugen på mer, säger Filip Hjelmland.

Dackarnas trupp 2024:

Filip Hjelmland, snitt 1,152