• Huvudpartners

Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Torsdag Tor 17 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep

Andersen blir lagkapten - klar för säsong nummer 16 i Dackarna

30 juli 2020 10:24

Hans Andersen är en av de största förarna i Dackarnas historia. Nu är han klar för en återkomst. Den 39-årige dansken blir dessutom lagkapten under sin 16:e (!) säsong i Målillaklubben. ”Det känns häftigt och väldigt bra att komma hem igen”, säger Hans Andersen.


De allra flesta av Dackarnas supportrar har en speciell relation till Hans Andersen. Redan 1999 gjorde han sin första säsong i Målillaklubben. Efter 13 raka säsonger i Dackarna skildes vägarna åt. Efter det har den snart 40-årige dansken återvänt till Dackarna vid två tillfällen (2015 och 2018).

”Ville komma hem igen”

Nu är Hans Andersen klar för en fjärde sejour i den förening som han så många gånger lyft fram som ”sin klubb”. Ja, tuffingen från Odense i Danmark är helt enkelt ”hemma” igen! ”Jag ser verkligen fram emot att ha med Hans i laget igen. Det betyder att vi får in en mycket rutinerad förare”, säger lagledaren Peter Karlsson.

”PK” meddelar dessutom att Andersen kliver in i rollen som lagkapten.

”I den rollen är han självskriven bland alla ungtuppar”, skrattar Karlsson och fortsätter:

”Hans ville komma hem igen och det säger ju mycket om vad han känner för Dackarna”.

Var med och tog SM-guld 2007

Under åren på ovalen i Målilla blev Hans Andersen en stor publikfavorit och det känns verkligen bra att kunna presentera honom som ett nyförvärv denna mycket speciella säsong.

2007 var Andersen med och körde hem Dackarnas senaste SM-guld och totalt har det blivit runt 230 matcher i klubbens färger.

”Målilla har en speciell plats i mitt hjärta, det är mitt andra hem. Jag har haft så många fina upplevelser i klubben och bär med mig många goda minnen”, säger Hans Andersen.

Kör i flera länder

Som många andra konstaterar Andersen att det är en speciell säsong som nyligen har kommit igång i Polen och där Bauhaus-Ligan kör igång den 11 augusti i Sverige.

”Nu kommer vi äntligen igång, vilket vi är många förare och fans som har sett fram emot. För mig blir det väldigt roligt att komma till Sverige igen och träffa människor som jag har lärt känna under många säsonger och inte minst i dackevästen.

Utöver Dackarna har Hans Andersen också kontrakt med Lodz i Polen, där säsongen redan har kommit igång. I Danmark hoppas man att säsongen kan starta i slutet av augusti och där blir det styrning för Vojens. Däremot är säsongen i England, där vår lagkapten skulle ha representerat Peterborough, inställd.

Dackarnas lagbygge 2020:

  • Frederik Jakobsen
  • Oliver Berntzon
  • Hans Andersen