• Huvudpartners

Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Avon van Dyck Dackarna

29 november 2019 11:56

Ännu en av Dackarnas egna talanger tar nu plats i Elitserietruppen. Det är Avon van Dyck som kommer från de egna leden som efter sin första säsong som junior tar sikte mot Elitserien.


Dackarna har genom åren tagit fram många förare in sin ungdomsverksamhet, det visade sig bland annat då Team Småland presenterade sin förartrupp i veckan då inte mindre än sex av de tio förarna har Målilla MK som moderklubb.

Avon van Dyck som snart fyller 17 år bor i Målilla och är en av förarna som började åka 150cc i klubben med stor framgång, där var han en del av klubbens ungdomslag och tog sig till den individuella USM Finalen 2017.

Säsongen 2018 tog han klivet upp till 250cc klassen och utvecklades mycket den säsongen då han fick chansen att åla många tävlingar. När han så fyllde 16 var det dags för ytterligare ett steg upp till de stora motorerna på 500cc.

Han har under året varit en del av Nässjös Div. 1 lag där han körde 10 av lagets 12 matcher och blev där en av lagets bästa poängplockare med ett heatsnitt på 1,650. Det gick inte heller många matcher innan han tog plats i Team Smålands lag i Allsvenskan där det totalt blev nio matcher och det högre tempot i Allsvenskan visade sig göra gott och mot slutet av säsongen tog han för sig riktigt bra på banan. Under hösten tog Avon en plats i JSM Finalen där han slutade på en 12:e plats.

Planeringen inför säsongen 2020 börjar nu ta form och uppläget blir det samma som det gångna året med den viktiga skillnaden att han har med sig erfarenheten från året när han nu tar sikte på en ny säsong. Avon presenterades i veckan som en del av Nässjös lag i Div. 1 där han blir en av förarna i ett mycket intressant lag.

I Allsvenskan kommer han att tävla för Team Småland som en av Dackarnas förare i det lag som klubben har tillsammans med Lejonen från Gislaved och Vetlanda där minst en av lagets hemmamatcher kommer att köras i Målilla.

Dackarna ger nu även Avon en plats i Elitserietruppen som en av de juniorer som ska vara med och varvas in i laget.