• Huvudpartners

Tisdag Tis 21 Juni Jun
Tisdag Tis 12 Juli Jul
Tisdag Tis 19 Juli Jul
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Tisdag Tis 6 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Idag 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug

LINDGREN BLIR DACKARNA TROGEN - "KAN BLI ETT UTROPSTECKEN"

30 september 2022 12:00

Filip Hjelmland var först ut. Nu har även Ludvig Lindgren skrivit på ett nytt kontrakt med Dackarna över säsongen 2023. – Det var inga konstigheter. Jag är superglad över att få representera Dackarna även nästa säsong, säger Ludvig Lindgren.


32-årige Ludvig Lindgren anslöt till Dackarna inför säsongen 2022. Under säsongen körde han till sig ett snitt på 0,929 poäng per heat.

– Det känns bra att vi har kommit överens med "Ludde" om en fortsättning. Jag tycker att han levde upp till de förväntningar vi hade innan säsongen och han har visat att han är en av de starkaste "reservförarna" i ligan med ett snitt strax under 1,000. Snittrabatten gör att "Ludde" går in i den nya säsongen med snittet 0,500. Han blir en viktig pusselbit för oss, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

"Gjorde mitt jobb"

Teurnberg fortsätter:

– "Ludde" har väldigt mycket speedway i sig och var en ytterst lovande förare som junior. Han tog inte det sista steget upp då, men jag är övertygad att om han ger sig själv de bästa förutsättningarna och tränar samt förbereder sig till 100 procent inför 2023 så kan han bli ett utropstecken i laget. "Ludde" är en bra person att ha i laget med sin rutin och han är dessutom en bra lagåkare.

Ludvig Lindgren själv säger så här om beslutet att stanna i Dackarna:

– Det gick fort att ta beslutet. Jag ville gärna vara kvar och som tur var ville "Micke" och Dackarna det också.

Hur ser du på den gångna säsongen?

– För egen del tycker jag att jag gjorde mitt jobb. Jag hade några plumpar, men jag kan hålla huvudet högt och säga att jag kämpade och slet i varje heat för Dackarna. För lagets del var det en känslomässig berg- och dalbana och man vandrade mellan hopp och förtvivlan många gånger. Jag tycker att vi sydde ihop det någorlunda bra till slut och löste det med lite heder i behåll genom att ta oss till semifinal, där vi åkte ut mot ett starkt lag, säger Ludvig Lindgren.

Hur kommer du att förbereda dig inför den nya säsongen?

– Störst fokus kommer att ligga på mig själv och så ska jag försöka få ihop lite mer support så att jag kan utöka och förbättra maskinmaterialet. Lyckas jag behålla det team jag har är jag överlycklig för jag har så otroligt bra gubbar runt omkring mig. Jag tycker bara att det fattas ett par ingredienser för att jag ska kunna klättra ett, eller kanske till och med två steg, nästa säsong. Jag känner redan nu att viljan finns där så det ska bli väldigt roligt.

Dackarnas trupp 2023 just nu:

Filip Hjelmland, snitt 0,500

Ludvig Lindgren, 0,500