• Huvudpartners

Tisdag Tis 22 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Tisdag Tis 14 September Sep
Idag 21 September Sep

NU BÖRJAR SM-SLUTSPELET – HÄR ÄR DACKARNAS LAG I GISLAVED

12 september 2021 20:59

På tisdag börjar det som vi alla väntat på och längtat efter: SM-slutspelet i speedway. För Dackarna väntar bortamatch mot Lejonen i Gislaved och vi kommer till start med starkast möjliga lag. – Nu är det skarpt läge. Det är 30 heat som gäller och det är bara att ladda på, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.


Den första matchen i SM-kvartsfinalmötet och Smålandsderbyt mellan Dackarna och Lejonen körs alltså i Gislaved på tisdag den 14/9. Returen körs en vecka senare, tisdagen den 21/9, på Skrotfrag Arena i Målilla. Då avgörs det vilket av lagen som avancerar till SM-semifinal, där Eskilstuna Smederna eller Västervik väntar.

Dackarna kommer till start med följande lag i den första matchen i Gislaved:

 1. Maciej Janowski

 2. Luke Becker

 3. Jacob Thorssell

 4. Tai Woffinden

 5. Jason Doyle

 6. Max Bogdanowicz

 7. Ricky Kling

Lejonens lag:

 1. Rohan Tungate

 2. Robert Lambert

 3. Jaroslaw Hampel

 4. Oliver Berntzon

 5. Nikolai Klindt

 6. Linus Eklöf

 7. Casper Henriksson

I lördags kördes det en GP-tävling i danska Vojens där Tai Woffinden tog sig till final, men där det gick betydligt tyngre för Jason Doyle och Maciej Janowski. Söndagens resultat i polska ligan bådar dock gott inför det som komma skall. Doyle drämde till med hela 17 inkörda poäng och både Janowski och Woffinden körde tvåsiffrigt. Detsamma gäller en mycket formstark Jacob Thorssell, som körde fullt på sina fyra heat.

Har det varit en svår laguttagning till den första kvarten?

– Det är klart att vi har en del att välja på och nu är ju varken Rasmus Jensen eller Frederik Jakobsen med i laget. Jag ser Rasmus och Luke Becker som väldigt jämna just nu. Det som avgjorde där var att Becker var med i Gislaved i seriematchen, säger Mikael Teurnberg.

Hur ser du på mötet med Lejonen?

– De har haft det lite tufft på slutet, men nu kommer de att plocka ihop sitt bästa lag. De har ett jättebra lag som jag har all respekt för. Vi vet hur starka de är hemma i Gislaved. Det gäller att vi är på tå från början, vi måste höja oss ett snäpp rätt över. Nu är det 30 heat över två matcher som gäller. Det är skarpt läge, det finns ingen återvändo. Det blir roligt och vi ska ladda på rejält.