• Huvudpartners

Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Dackarna skriver kontrakt med tre egna talanger

2 december 2020 12:00

Dackarna har gjort klart med en fortsättning i klubben för de tre egna produkterna och talangerna Avon van Dyck, Theo Johansson och Sammy van Dyck. – De har fina framtidsutsikter. Det ska bli jättekul att få jobba med de här killarna, säger lagledaren Mikael Teurnberg.


Dackarna har skrivit kontrakt med fem förare sedan tidigare och nu fyller vi på truppen med Avon van Dyck, 17 år, Theo Johansson, 16, och Sammy van Dyck, 15. Tre egna produkter som ska bli mycket spännande att följa framöver. – Det är tre lokala killar och det är viktigt för klubben att satsa på dem. Alla tre är talangfulla och ett par av dem (Avon och Theo) har redan känt på hetluften i Bauhaus-ligan. Jag har erfarenheter från att jobba med juniorer sedan tidigare och tycker att det ska bli väldigt roligt att jobba med de här killarna, säger Mikael Teurnberg.

Inga genvägar

Tillsammans med Maksymilian Bogdanowicz är tanken att Avon van Dyck, Theo Johansson och Sammy van Dyck ska konkurrera om plats 6 och 7 i laguppställningen. – De är givetvis med och slåss om platsen som nummer sex. Det är inte ouppnåeligt för någon av dem utan något de ska se som en morot. Ingen kommer att ha någon säker plats, men det finns platser att köra om så det gäller att sporras av det, säger Mikael Teurnberg. Han säger så här om trion: – Det finns jättestora kvalitéer, men det är en lång väg och det är givetvis många bitar som behöver slipas. Det finns inga genvägar utan det är hård träning som gäller. Tar de det här rätt finns jag tillhands och kommer att hjälpa dem med allt jag kan.

Fokus på starterna

Avon van Dyck fyller 18 nästa år och gör sin tredje säsong på stor cykel. Theo Johansson är ett år yngre och går in på sin andra säsong. Båda gjorde fina framträdanden för Dackarna i Bauhaus-ligan den gångna säsongen och tog ett par heatsegrar vardera. – Det gick förvånansvärt bra och målet är att köra så många matcher som möjligt i högstaligan nästa säsong. För mig handlar mycket om att utveckla mina starter, säger Theo Johansson. Avon van Dyck håller med: – Fokus inför nästa säsong är att få till starterna. Mot slutet av säsongen bytte jag dessutom åkstil och den måste jag fortsätta att träna på och bli säkrare på. Det känns fränt att få chansen att verkligen vara med och slåss om en plats, säger han.

Tar klivet upp

För Sammy van Dyck, som blir 16 kommande år, väntar första säsongen på stor cykel. – Det känns spännande och kul. Jag tränade på 500-cykel i höstas och det kändes jättebra, säger Sammy van Dyck.

Dackarnas trupp just nu: Jacob Thorssell Frederik Jakobsen Rasmus Jensen Kevin Wölbert Maksymilian Bogdanowicz Theo Johansson Avon Van Dyck Sammy Van Dyck