2019-05-13

Dackarna tvingas ersätta Janowski

Dackarnas Maciej Janowski skadade sig i en krasch för över en vecka sedan, förhoppningen var en snabb återkomst efter förra veckans vila då Dackarna körde R/R för honom i matchen mot Smederna. Nu visade det sig att skadefrånvaron blir lite längre och då tvingas Dackarna att göra ytterligare ett byte i truppen. In kommer nu Tjeckiens nummer 1, Vaclav Milik.

Problemen radade upp sig för Dackarna inför premiären förra veckan och på kort varsel ersattes Greg Hancock av Frederik Jakobsen. Därefter skadades Maciej Janowski vid en ligamatch i Polen och tvingades avstå seriepremiären. Efter en operation i onsdags konstateras nu att Janowski inte kommer tillbaka på ännu några matcher.

När vi fick beskedet från Janowski var det bara att agera, vi måste ha förare i truppen som kan köra och med två av våra tänkta toppförare borta måste ha in förare så vi håller oss inom snittgränsera, säger lagledare Peter Karlsson.

Ersättare för Maciej Janowski blir nu Tjeckiens Vaclav Milik, i Sverige har han kört för Indianerna de två senaste säsongerna. 25-åringen från Pardubice tog hem EM silvret 2016 och 2017 blev det brons i samma mästerskap. Han har även ett antal inhopp i Speedway Grand Prix med stora framgångar men väntar ännu på att köra till sig en plats för en hel säsong i Grand Prix-serien.

 - Milik är en riktigt duktig chaufför som nu börjar få lite rutin och har ännu inte toppat karriären, säger Peter Karlsson.

Tidigare har Dackarna haft två förare i laget från Tjeckien, den stora publikfavoriten Lukas Dryml och den stora lagåkaren Tomas Topinka. Detta bådar gott för att även Milik ska finna sig till rätta i Dackarna och ge avtryck hos vår publik.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår