2019-01-27

Dackarna i Gdansk

På torsdagseftermiddagen var representanter från Dackarna på plats i Gdansk, Polen för att prata samarbete mellan de två Speedwayklubbarna.

Att Speedwayförarna har uppdrag för flera olika klubbar i flera länder har länge varit ett faktum. Men att klubbarna har samarbete i någon uttalad form är mindre vanligt, frågan är om det någonsin tidigare existerat.

Dackarna från Målilla inleder nu ett unikt samarbete med den polska klubben Gdansk på flera områden. På torsdagen var en trio från klubben nere i Gdansk för att sätta formerna för ett utbyte där man tar hjälp av varandra för att bredda sitt utbud för sponsorer, supportrar, förare och den egna organisationen.

 - Det hela började med att Krystian Plech och Jon Lindberg började prata om möjligheterna om att göra något klubbarna emellan som var grunden till att vi nu är här, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson som är på plats i Polen.

Samarbetet innebär bl. a. att man kommer att erbjuda sponsorer och supportrar paket-resor till de respektive klubbarnas tävlingar.

 - Vi kommer nu att sitta ner och mer i detalj se hur upplägget kommer att se ut men hela samarbetet i sig är ju unikt och båda sidor ser stora möjligheter i det här, säger Jon Lindberg i Dackarna.

Under 2019 är det inte mindre än tre förare som kommer representera både Dackarna och Gdansk, Jacob Thorssell, Joel Kling och Kacper Gomolski.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår