2018-11-29

Smålandstruppen klar för Allsvenskan i Speedway

För två veckor sedan stod det klart att tre av Speedwayklubbarna i Småland samarbetar om ett Allsvenskt lag med matcher i Gislaved, Vetlanda och Målilla. Nu är även förarna som ska representera laget klara.

Att Lejonen, Dackarna och Vetlanda Speedway tillsammans ska ha ett lag i Speedwayens Allsvenska har varit klart en tid men vilka förare som ska ingå i laget och under vilket namn de ska tävla har hittills varit okänt.

Nu har klubbarna fått alla bitar på plats och truppen och laget skickas idag för registrering på förbundet.

Lagnamnet kommer att vara Team Småland och vad kunde väl ha passat bättre när tre Smålandsklubbar går samman om ett gemensamt lag och där den övervägande delen av förarna kommer från Småland.

Några av förarna var med i Nässjös lag under året som gick, därifrån känner vi igen Joel Kling. Alexander Woentin och Adrian Gala. Nya i laget är dansken Jonas Jeppesen, Johan Jensen, Timo Lahti och William Björling.

Resterande förare i laget gör antingen sin första hela säsong på 500cc som Vilgot Erlandsson och Avon van Dyck eller gör comback på den här nivån efter att ha haft längre eller kortare time out från Allsvensk Speedway.

Lagledarrollen för det här gänget kommer att delas av klubbarna men huvudansvaret kommer att ligga på Mikael Wirebrand och Anders Fröjd.

Truppen för Team Småland Allsvenskan 2019:

Timo Lahti, Adrian Gala , Joel Kling, Sebastian Aldén, Alexander Woentin, William Björling, Johan Jensen, Jonas Jeppesen, David Ruud, Robin Aspegren, Avon van Dyck, Vilgot Erlandsson och Tony Gudbrand.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår