2018-11-28

Siste man i truppen klar för Dackarna

Det har varit lugnt på värvningsfronten för Dackarna under en period men idag kan klubben presentera föraren på den sista platsen i truppen. Det blir Nikolaj Jakobsen från Danmark som tar platsen och därmed är Elitserietruppen 2019 klar.

Dackarna har avvaktat in i det sista med att kontraktera föraren på den åttonde och sista platsen i trupp för förare på ett snitt över 0,500. Idag kan klubben presentera ett nyförvärv i form av den 24 årige danske föraren Nikolaj Jakobsen.

Nikolaj har under denna säsong tävlat för Grindsted i den danska Super Ligan och för Berwick i den engelska andraligan. Tidigare säsonger har han även tävlat i den polska tredjeligan.

Inför 2019 har Nikolaj klart med kontrakt i Danmark för Grindsted och nu får han även chans att åka i Elitserien för första gången i karriären. Hans ingångssnitt i Elitserien 2019 blir 1,250.

 - Nikolaj är en förare som satsar målmedvetet och är på god väg att ta steget uppåt i ligorna, säger lagledare Peter Karlsson i Dackarna.

Inför 2019 har Nikolaj klart med kontrakt i Danmark för Grindsted och nu får han även chans att åka i Elitserien för första gången i karriären. Han har förhoppningar om att kompletterara detta med ytterligare minst en liga. Hans ingångssnitt i Elitserien 2019 blir 1,250.

 - Nikolaj vet om hur konkurrensen ser ut i laget men antar nu utmaningen om platserna i Dackarna, säger Peter Karlsson.

Som junior körde Nikolaj JVM:s finalserie under åren 2012 till 2015, bäst lyckades han 2012 då han slutade på en samanlagd sjunde plats. De övriga åren slutade han precis utanför topp tio.

Vi hälsar Nikolaj välkommen till Dackarna och önskar nu hela truppen god vintervila och lyckad försäsongsträning så möter vi hela gänget när säsongen drar igång.

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår