2018-10-29

Återvändare klar för Dackarna.

Han kom till Dackarna inför säsongen 2016, därefter har han varit aktuell i laget varje år men det har inte blivit så många matcher de senaste två säsongerna. Nu är han åter klar för Dackarna 2019. Det handlar om Kacper Gomolski som i helgen skrev på ett nytt ettårsavtal med Dackarna.

Inför söongen 2016 värvades Kacper Gomolski till Dackarna och gjorde det året en klart godkänd säsong. Året efter hamnade han utanför laguppställningen andra halvan av säsongen och under året som gick lämnade han klubben för att köra några matcher i Indianerna.

Inför 2019 får han nytt förtroende i Dackarna

 - Dackarna är en speciell klubb för mig, tråkigt nog blev inte årets säsong vad jag hoppats på men hade problem under året och körde för få tävlingar och då blir det svårt att prestera, säger Kacper Gomolski.

Säsongen 2018 var ett tungt år för Kacper, i Elitserien blev det bara fyra matcher för Indianerna med endast fem poäng totalt. I den polska Extra-Ligan blev det endast fem matcher. Till nästa år har han gjort klart med en klubb i ligan under Extra-Ligan för att få mer kontinuitet i tävlandet och en annan roll i laget.

 - Inför 2019 gör jag en del förändringar i upplägg och maskinmaterial vilket jag hoppas ska ge framgång så jag åter får förtroendet på en av platserna i laget, säger Kacper Gomolski.

Inför säsongen 2019 får han ett ingångssnitt på 0,500 och står därmed utanför den begränsningen på åtta förare lagen i Elitserien har möjlighet att kontraktera.

 - Vi vet ju alla vad Kacper presterade för två säsonger sedan och med en bra säsongstart för honom så kan han bli en viktig kugge i laget när säsongen kommer in på upploppet, säger Dackarnas Jon Lindberg.

Därmed har Dackarna en plats kvar i åttamannatruppen att fylla förutom de förare på 0,500 i ingångssnitt som kan bli aktuella.

Dackarna 2019:

Maciej Janowski

Greg Hancock

Patryk Dudek

Oliver Berntzon

Jacob Thorssell

Joel Kling

Artur Czaja

Kacper Gomolski

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår