2018-10-26

Ännu ett nyförvärv klart för Dackarna.

Det har nu gått en och en halv vecka sedan Dackarna presenterade något nytt om laget inför nästa år. Idag fredag har klubben gjort klart med ännu ett nyförvärv, det är Artur Czaja som blir en ny bekantskap för Målillapubliken.

Artur Czaja är 24 år och börjades sin karriär i Czestochowa där han körde under sina år som junior i den polska Extraligan, säsongen 2018 körde han för Rybnik i First Liga som motsvarar Allsvenskan i Sverige. Som junior har han kvalat in till både JEM och JVM finaler med en sjätteplats som bästa notering.

 - Czaja har högre kapacitet än det snitt han nu har, det visade han säsongen -17, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna.

I Sverige kommer han närmast från Masarna där han kört de två senaste säsongerna. 2018 kom han in på andra halvan av säsongen med lite blandade resultat. Året innan hade han betydligt större framgång då han fick köra 14 matcher och tog då 85 poäng vilket gav ett snitt på 1,441. Ingångssnittet för kommande säsong blir 0,688. 

Med kontrakteringen av Artur Czaja återstår nu en plats i Dackarnas lagtrupp inför säsongen 2019 utöver de förare med ett snitt på 0,500 som man nu jobbar med att kontraktera.

Klara för Dackarna 2019:

Maciej Janowski

Greg Hancock

Patryk Dudek

Oliver Berntzon

Jacob Thorssell

Joel Kling

Artur Czaja

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår