2018-10-12

Joel Kling klar för ännu ett år i Dackarna.

Joel Kling har tillhört Dackarna nästan hela sin karriär nu är det klart att det blir ytterligare en säsong iförd Dackarnas färger efter att på fredagen signerat ett nytt kontrakt för 2019.

Joel Kling började tävla för Dackarna när han var tolv år och blev svensk ungdomsmästare 2013 och 2018 stod han återigen som svensk mästare, denna gång i juniorklassen. Under året fick även köra två av de tre deltävlingar i årets JVM Final.

Nu lämnar han juniortiden bakom sig och 2019 blir första året som senior. 

 - Joel har gjort två riktigt bra säsonger i Dackarna sedan han återvände till klubben inför förra säsongen, säger Jon Lindberg i Dackarna.

Joel gjorde Elitseriedebut för Lejonen säsongen 2016 men inför 2017 var han åter i Dackarna då med ett ingångssnitt på 0,500 att jämföra med ingångssnittet 2019 som blir 0,862. Då får man inte glömma bort att det i år endast var ett reservheat så motståndet för förarna på plats 6-7 i laguppställningen har tuffare motstånd jämfört med tidigare år.

Joel har under 2018 kört Dackarnas samtliga matcher och på sina 58 heat tagit 50 poäng.

Under slutet av säsongen fick han även testa på livet i den polska ligan genom att köra ett par matcher för Lublin i andra divisionen, något som gav mersmak av proffslivet.

 - Med Joel i laget har Dackarna nu tre mycket intressanta svenska förare i laget, tillsammans med Oliver och Jacob bildar de en lovande trio som alla tre kan kliva in i den iternationella toppen inom några år.

Det ska bli roligt att följa dessa tre förare på nära håll framöver, det är inte bara viktigt för oss att de lyckas, det är minst lika viktigt för svensk Speedway, säger Jon Lindberg.

Nu börjar Dackarnas trupp ta form och fem av de åtta platserna är klara, nu väntar vi med spänning på nästa förare in.

Klara för Dackarna 2019:

Joel Kling

Maciej Janowski

Jacob Thorssell

Patryk Dudek

Oliver Berntzon

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår