2018-10-12

Janowski stannar i Dackarna

Det har väl aldrig riktigt någon tvekan om att Maciej Janowski skulle stanna i Dackarna och nu är det bekräftat genom det nya avtalet som signerades idag.

Maciej Janowski kom till Dackarna inför säsongen 2016 efter att varit ifrån Sverige och Elitserien under en säsong. För varje år har han blivit en allt viktigare del av laget och än populärare bland fansen. Under säsongen 2018 var han lagets kapten och körde in 149 poäng i Grundserien, det tillsammans med poängen i Semi-, och Finalerna så går han in i nästa säsong på 2,091 i ingångssnitt. 

 -Janowski är mycket komplett som förare och axlar minst sagt rollen väl på en av toppositionerna i laget, säger Jon Lindberg i Dackarna.

 Maciej har haft en plats i Grand Prix-serien sedan säsongen 2015 och de två senaste säsongerna har han slutat precis utanför pallen och varit med i medaljjakten ända in på upploppet. Kapaciteten finns absolut för att ta ett par steg upp på den hägrande VM-pallen när säsongen är över någon av säsongerna framöver.

Janowski som nu är 27 år kommer från Wroclaw, han tillhörde under åren som junior de bästa i världen och krönte det med VM-guld 2011, säsongerna 2010 & 2012 blev det silvermedaljer.

I den polska Extraligan har han tillhört hemstadens lag under många år. Han har även spelat en viktig roll i landslaget under flera säsonger.

Genom det nu signerade avtalet blir det en fjärde säsong i Dackarnas färger och han är fast besluten att säsongen 2019 ska bli än bättre än de tidigare säsongerna.

Klara för Dackarna 2019:

Maciej Janowski

Jacob Thorssell

Patryk Dudek

Oliver Berntzon

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår