2018-10-10

Dackarnas första nyförvärv klart

Förra veckan presenterade Dackarna den första påskriften för 2019 när man presenterade Dudek på ett bytt 2-årskontrakt. Idag presenteras så det första nyförvärvet för nästa säsong. Det är Jacob Thorssell som nu är klar för Dackarna.

Jacob Thorssell som kommer från Åtvidaberg är 25 år och började sin karriär i Vetlanda som han tillhörde fram till och med säsongen 2015. De senaste tre säsongerna har han tillhört Rospiggarna. Under ett par säsonger tävlade han även för Västervik i Allsvenskan och tillhörde då en av seriens bästa förare. Säsongen 2019 får han ett ingångssnitt på 1,270 efter att ha kört in 80 poäng på de 16 matcherna han körde för Rospiggarna 2018.

 - Jacob har alla förutsättningar att ta flera kliv framåt i karriären, han har sina bästa år framför sig, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna.

 Jacob började tidigt i karriären att tävla i den engelska ligan, redan 2012 debuterade han för Wolverhampton Wolves, en klubb han fortfarande tillhör. Där var han bland annat klubbkamrat med Peter Karlsson under flera säsonger.

Under 2018 har han även tävlat i den polska Extraligan för Zielona Gora där en annan Dackeprofil återfinns, nämligen Patryk Dudek, så det är många i Dackarna som han redan är väl bekant med.

 - Årets säsong har inte varit en av de bättre så jag känner att jag behöver ett miljöombyte och Dackarna kommer att passa mig perfekt och ser det lite som en nystart, säger Jacob.

Därmed har Dackarna säkrat upp svensksidan för den kommande säsongen och fem platser återstår nu att fylla innan nästa års trupp är komplett.

Klara för Dackarna 2019:

Patryck Dudek

Oliver Berntzon

Jacob Thorssell

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår