2018-10-09

Datumet för Grand Prix klart

Att det blev en förlängning på avtalet för Speedway Grand Prix i Målilla har varit klart i drygt en månad. Nu är även datumet klart, det blir den 17 augusti 2019.

Tävlingen 2019 blir den fjortonde i ordningen som arrangeras i Målilla, det är bara tre platser som arrangerat fler deltävlingar än vad Målillaklubben gjort och det är inte utan att det inger respekt. Det är heller inte vilka platser som helst oavsett om man bara ser till Speedwayvärlden eller oavsett sammanhang.

Man kan väl utan att överdriva säga att de andra är lite större i alla avseenden än just Målilla. Toppar listan över flest genomförda SGP-tävlingar gör Prag, följd av Cardiff och Bydgoszcz.

Av de svenska arrangörerna är det nya Ullevi som ligger närmast efter i listan över arrangörer. 

VM-tävlingarna i Målilla har körts, med några få undantag, i augusti vilket så blir fallet kommande år.

 - Augusti ligger bra i kalendern för vår del, så vi är nöjda och kommer nu att påbörja arbetet med arrangemanget, säger Patric Engqvist som är en av de ansvariga för arrangemanget Målilla MK.

Tävlingen i Målilla blir en av totalt 11 deltävlingar under 2019 där tävlingen i Målilla blir den sjätte i ordningen för året.

Där vi nu står vet vi att Dackarna har minst en förare med i SGP-serien då Patryk Dudek som slutade nia i årets mästerskap, trots två missade deltävlingar p.g.a. skada, nu tilldelats ett permanent Wild Card för 2019. Dessutom har vi VM-bronsmedaljören Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck som kvalat till sig en plats med i startlistan.

Så nu boka in lördagen den 17 augusti för Scandinavian FIM Speedway Grand Prix 2019 i Målilla.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår