2018-10-05

Dudek förlänger med Dackarna

Idag kan Dackarna presentera det första påskrivna kontraktet för nästa säsong. Det är Patryk Dudek som blev först ut med påskriften och blir därmed en av hörnstenarna i lagbygget för 2019.

Som i de flesta elitidrotter så går säsongerna i vart annat och Speedwayen är inget undantag.

Arbetet med att bygga laget för säsongen 2019 är nu i full gång. Under fredagsförmiddagen landades så den första signaturen då Patryk Dudek skrev på ett nytt kontrakt.

- Det är ingen tillfällighet att det var Dudek som blev först ut, både klubben och Patryk var tidigt på det klara med att vi skulle fortsätta tillsammans och nu har vi även fått det på papper, säger Jon Lindberg i Dackarna.

Kontraktet sträcker sig över två år vilket betyder att även säsongen 2020 är säkrad Dudek i Dackarnas färger.

 - Han är verkligen en förare med stort dackehjärta, säger klubbens ordförande Tomas Karlsson.

Årets säsong fick ett plötsligt slut i och med armbrottet i den första semifinalen hemma mot Västervik. Då var han fortfarande med i jakten på medaljer i Grand Prix-serien. Redan debutåret i SGP-serien 2018 blev det en silvermedalj i mästerskapet. 

Patryk Dudek kom till Målilla inför säsongen 2012, då endast 20 år och med undantag av säsongen 2015 har han varit en del av Dackarnas lag. Han har nu avslutat sin sjätte säsong i klubben och har kört 76 matcher och med sin 682 inkörda poäng är han redan nu uppe på en elfte plats i klubbens Maratontabell för åren i Speedwayens högsta division.

Klara för Dackarna 2019:
Oliver Berntzon (ett år kvar på ett tvåårsavtal)
Patryk Dudek (nytt tvåårskontrakt)

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår