2018-09-14

Ersättare för Dudek klar

Sent på torsdag kväll gjorde Dackarna klart med ersättare för Patryk Dudek som skadade sig i tisdagens semifinal hemma i Målilla mot Västervik.

Det blir den polske föraren Krzysztof Kasprzak som tar på sig uppdraget att ersätta Patryk Dudek i Dackarnas lagtrupp. 

- Kazprzak är en förare som har mycket rutin från de stora tävlingarna och har flera säsonger i Sverige bakom sig, vilket är viktigt i samanhanget, säger Peter Karlsson lagledare i Dackarna.

Krzysztof körde så sent som säsongen 2016 i Masarna och landade den säsongen på 1,937 i snitt och en slutlig elfte plats i Elitseriens snittliga. Snittet från 2016 tar han nu med sig som ingångssnitt i Dackarna. Tidigare säsonger har han bl. a. representerat Västervik och Smederna i Elitserien.

Främsta meriten hittills i karriären är det individuella VM-silvret från säsongen 2014. Därutöver har han representerat Polen i World Cup vid flera tillfällen.

- Kazprzak var definitivt en av de förare som fanns med i tankarna redan från början när vi påbörjade jakten på en ersättare för Dudek, säger Peter Karlsson.

- När vi sedan tog beslutet så valde vi att skriva med Kazprzak, han är riktigt sugen på att komma in och göra jobbet för Dackarna, avslutar Peter.

När du ersättaren för Dudek är klar så ligger all focus på returmatchen i Elitseriens semifinal mot Västervik på Ljungheden i Västervik nu på tisdag. Dackarna har en ledning på åtta poäng efter den inledande matchen. Det återstår femton heat och nittio poäng att köra som så inget är klart förrän sista heatet på tisdag är i mål.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår