2018-09-11

Grand Prix i Målilla ytterligare 3 år

Under tisdagen presenterade Målilla Motorklubb och BSI nyheten att ett nytt tre-årigt avtal undertecknats om att det blir fortsatt Speedway Grand Prix i Målilla.

Säsongen 2005 kördes det för första gången en Grand Prix-tävling på Målilla Motorstadion, då var det en stor sensation att man från att tidigare ha kört på Stockholm Stadion och Nya Ullevi i Göteborg nu gav den i samanhanget lilla orten Målilla förtroendet att arrangera en av deltävlingarna som korar världens bästa Speedwayförare.

Efter det har det rullat på och i augusti 2018 arrangerades det för trettonde gången Grand Prix i Målilla, Det är bara säsongen 2013 som Målillaklubben stod utan arrangemanget.

-          Vi är väldigt nöjda med att förlänga samarbetet med Målilla MK, det är inte bara den fantasiska racingen som banan inbjuder till som gör den här tävlingen speciell, det är hela grejen med campingen ute vid banan till partyt runtomkring som gör att Målilla är lite unikt i hels SGP-serien, säger Torben Olsen Managing Director på BSI Speedway.

Under tisdagskvällen blev det så klart med ett nytt avtal då det undertecknades ett avtal om ytterligare tre år för arrangemanget i Målilla Motorklubbs regi.

-          Det här evenemanget är inte bara en stor händelse i Målilla utan i hela regionen, säger Patric Engqvist ledamot i Målilla MK:s styrelse.

Inför säsongen 2019 har Antonio Lindbäck redan kvalat in till SGP-serien och resultatet i årets serie tyder ju på att Fredrik Lindgren kör till sig en ordinarie plats genom att placera sig topp 8. Lägg därtill att ytterligare en svensk ska tilldelas ett Wild Card så vi ska kunna bjuda alla på tre svenska förare plus tretton av världens bästa Speedwayförare från övriga länder som alla fightas om världsmästartiteln och det hägrande VM-guldet.

-          Vi är mycket stolta över att ännu en gång få hälsa förare, FIM, SVEMO, BSI och inte minst vår publik välkommen till Målilla även 2019 avslutar Patric Engqvist..

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår