2018-07-10

Seger hemma mot Västervik

Det var semestertider och återigen dags för spedway i världsklass från G&B Arena i Målilla. Derbyrivalen och finalmotståndaren för 11 år sedan, Västervik var på besök. Hemmalaget kom till start med bland andra senaste GP-vinnaren Maciej Janowski och Oliver Berntzon som var redo att ge hundra procent igen efter senaste mötets vurpa. Bortalaget kom med idel Dacke-bekantingar såsom Peter Ljung och Nicki Pedersen. Det var upplagt för dramatik och spänning i julivärmen med mycket folk på läktarna.


Det var Nicki Pedersen som var snabbast från start i heat 1. Han var till en början tätt följd av Greg Hancock och Hans Andersen innan fältet delade upp sig. Grzegorz Zengota blev fyra i ett heat som slutade där vi tog vi förra veckan, oavgjort.

Oliver Berntzon visade inget tecken på ringrostighet när han vann heat 2 klart. Joel Kling krigade sig förbi Mikkel Bech Jensen till en femetta. Anton Karlsson slutade fyra i heatet.

Peter Ljung visade att han kan banan fortfarande när han vann heat 3. Polska duon Patryk Dudek och Pawel Przedpelski höll undan för Bartosz Smektala till ett oavgjort heat.

Heat 4 blev dramatiskt när Mikkel Bech Jensen åkte omkull i första böj och blev utesluten från omstart. I omstarten tog Janowski kommandot från tejpen och fick med sig Berntzon som vann till en femetta. Peter Kildemand kunde inte hota dubbelsegern.

Joel Kling visade var skåpet skulle stå i heat 5 genom en klar seger. Andersen följde på till ännu en femetta. Karlsson och Smektala var distanserade.

Pedersen tog sin andra raka heatseger i heat 6. Przedpelski och Dudek räddade oavgjort i heatet före Zengota.

Andersen blev utesluten efter sin andra varning på grund av dålig startdisciplin. I omstarten av heat 7 räddade Hancock 3-3 i heatet före Ljung och Pedersen.

Dudek vann heat heat 8 i övertygande stil. Kildemand tog tvåpoängaren före Przedpelski och Bech Jensen.

Västervik tog sin första poängövervikt för kvällen när man vann heat 9 genom Pedersen och Ljung före Janowski och Berntzon.

Dackarna replikerade och svarade med en femetta i heatet efter. Hancock och Kling tog en stark seger före Kildemand och Karlsson.

I den långa pausvilan efter 10 heat ledde Dackarna mot Västervik med 37-23.

Ljung tog ännu en heatseger i heat 11. Där bakom säkrade Janowski och Dudek upp oavgjort i heatet före Zengota.

Przedpelski slog till med en stark seger i heat 12. Bakom jagade Pedersen och Smektala som inte lyckades ta sig om. Andersen blev fyra.

Hancock och Janowski krigade till sig ännu en femetta i heat 13 före Ljung och Kildemand.

Berntzon och Kling fick en till chans att visa upp sig för kvällen och tog en övertygande femetta i heat 14 mot Kildemand och Smektala.

Janowski vann det sista heatet för dagen efter en jämn kamp med Pedersen. Ljung kom trea och Hancock fyra.

Slutställningen blir Dackarna 56 mot Västerviks 34.

Inför 4466 åskådare tog Dackarna sin fjärde raka hemmaseger. Efter förra veckand dust i Västervik såg det ut att bli en jämn kamp med den suddades ut några heat in i matchen. Hemmalaget var poängstarkt rakt igenom på alla positioner samtidigt som det var alldeles för få förare hos gästerna som presterade. Extra plus i kanten får hemmalagets reservförare Oliver Berntzon och Joel Kling som stod för strålande insatser.

Nästa vecka är det derby igen då Vetlanda kommer på besök med ett välbekant ansikte i depån. Det vankas dramatik på hög nivå. Varmt välkomna åter till G&B Arena tisdag den 17:e juli.
Det är vi som är Dackarna!

Text: Elias Konrad

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår