2018-06-12

Seger hemma mot Masarna

Ännu en tisdag var kommen och efter ett uppehåll var vi tillbaka i Målilla för speedway mellan Dackarna och Masarna från Avesta. Båda lagen var spetsade med världsstjärnor som under den gångna veckan representerat sina länder i Speedway of Nations. Det var upplagt för dramatik och speedway på allra högsta nivå.

Hans Andersen visade sig från sin bästa sida i heat 1 där han vann före Kim Nilsson. Där bakom höll Antonio Lindbäck undan för Greg Hancock.

Dackarnas reservförare fick båda en kanonstart och tog en stabil femetta i heat 2. Pawel Przedpelski och Joel Kling besegrade Adrian Cyfer och Emil Millberg.

Tai Woffinden visade både att han är formstark och att han trivs i Målilla när han vann heat 3. Oliver Berntzon och Patryk Dudek hotade men kom inte om. Linus Sundström blev fyra.

Maciej Janowski visade prov på tuffhet i heat 4 när han var först ur första böj före Przemyslaw Pawlicki. Han höll ledningen ända in i mål. Där bakom vann Kling den viktiga kampen om enpoängaren före Cyfer.

Ställningen efter 4 heat var Dackarna 15 mot Masarnas 9.

Andersen gick från yttern till innern när han dök under hela fältet till segern i heat 5. Sundström höll undan för Przedpelski med Millberg på plats fyra.

Heat 6 bjöd på ännu en kanonstart av Dackeförarna. Berntzon tog ledningen och såg att han fick med sig Dudek till en femetta. Lindbäck blev trea och Nilsson fyra.

Heat 7 bjöd på underhållning. Hancock tog starten och höll den in i mål. Andersen krigade sig upp till en andra plats. Han blev sedan passerad av både Sundström och Woffinden på det tredje heatet efter en tuff kamp.

Efter 7 körda heat var Dackarna i ledning med 27-15.

Dudek tog starten och ledningen enkelt i heat 8. Bertzon visade att han hade fart i grejerna och krigade sig till tvåpoängaren före Pawlicki Cyfer blev fyra. 

I heat 9 vann Janowski före Nilsson. Kling gjorde ett starkt heat men blev poänglös efter en duell med Lindbäck.
Pawlicki vann heat 10 före Hancock och Przedpelski. Millberg blev fyra.

I pausvilan efter 10 heat hade Dackarna 38 mot Masarnas 22.

Woffinden segrade i heat 11 före Janowski och Dudek med Nilsson på fjärde plats.
Andersen tog en säker seger i heat 12. Berntzon kämpade till sig en andraplats och säkrad femetta mot Sundström. Lindbäck blev fyra.

Janowski och Hancock var påväg mot ännu en femetta i heat 13 men Woffinden tog sig mellan de båda Dackeförarna så heatet slutade 4-2.

Pawlicki segrade i heat 14 efter han passerat Przedpelski. Berntzon blev trea och Nilsson fyra.
Woffinden fick avsluta kvällen med en trepoängare före Janowski och Dudek. Sundström blev fyra i heatet.
Slutresultatet skrevs till Dackarna 56 mot Masarnas 34.

En tredje raka hemmaseger för Dackarna och det med besked. Det var idel hemmförare först ur första böj och de bjöd även på de flesta omkörningar. Det var en solid laginsats där verkligen hela laget plockade poäng. Extra plus får Oliver Bertzon och Pawel Przedpelski för sina insatser.

Redan nästa vecka har Masarna chans till revansch då vi besöker dem i Avesta. Spinning Wheels anordnar resa så anmäl er och heja fram till en ny seger och bonuspoäng.

Den tionde juli hälsar vi er tillbaka till G&B Arena för derby mot Västervik. Ta med alla ni känner till Målilla och dela kvällen med oss!

Vi vill tacka alla 2940 åskådare som kom och hejade fram oss till seger, ni betyder otroligt mycket för oss!

Det är vi som är Dackarna!

Text: Elias Konrad

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår