2018-03-04

Tjeckien i topp på Isracingen i Målilla

Isracingtävlingen i Målilla under lördagskvällen blev en lyckad tillställning, förarna öste beröm över arrangemanget och publiken trivdes.

Tävlingen bjöd på några riktigt bra fighter med kamp ända in på mållinjen. Två återbud till tävlingen på grund av skada och sjukdom gjorde att det blev luckor i några heat då inga reserver fanns att tillgå. Som alltid när det gäller Isracing var stämningen i depån på topp och ute på banan visar man stor respekt mot sina medtävlare. Det förhindrar inte att det är tuffa tag och kamp om poängen. Några av heaten bjöd Isracing på hög nivå med fight ända in på mållinjen.

Att det är stora avstånd och många mil i bussarna för att ta sig till tävlingarna är en förutsättning man måste kunna hantera för att tävla. Den tjeckiska duon kom direkt från tävlingar i Ryssland och körde 280 mil innan man parkerade i depån i Målilla. Efter tävlingen var det bara att lasta upp för ytterligare 120 mil innan de var hemma. Genomsnitt för förarna i startfältet var 78 mil enkel resa till tävlingen.

Många har uppfattningen att det är hög ålder på de tävlande i Isracingen men tittar man runt i depån konstaterar man snabbt att så är fallet, medelåldern i tävlingen var 31 år och startlistan innehöll två 18 åringar.

Av de svenska förarna var det inte oväntat Jonas Andersson som hävdade sig bäst men även Andreas Lindblom överraskade med 10 poäng och en slutlig sjätteplats.

Matti Isaho hade otur med en cykel som krånglade vilket gjorde att han missade semifinal, i övriga heat var han snabb och en förare att räkna med framöver. Semifinalen innehöll bara svenska förare där Jonas tog hem segern och därmed den sista finalplatsen.

I toppen efter de 20 heaten i grundtävlingen var Lukas Hutla, Manfred Seifter och Andrej Divis. Seifert var för övrigt snabbast under kvällen och satte nytt banrekord, 50,7 sek.

I finalen vurpade han däremot bort sig och försvann därmed från prispallen.

Finalen blev nu en tjeckisk uppgörelse där Andrej Divis tog hand om starten och ledde heatet ända in till upploppet då Lukas Hutla tog sig förbi och tog därmed hem segern i tävlingen. Jonas Andersson var uppe och högg på andra platsen men lyckades inte riktigt få grepp om det och slutade nu trea.  

Efter tävlingen lovordade förarna arrangemanget och isen vilket är ett gott betyg till arrangören och alla som jobbat både inför och under tävlingen. Även publiken, 1 438 personer, verkade trivas så nu återstår bara att se vad kommande vinter har att bjuda för väder för i slutändan är det vädret som styr om det är möjligt med ett nytt arrangemang näst år.

 

 

 

Resultat

           
   

G & B Isracing Cup Målilla 2018-03-03

Grundt.

Semi.

 

Final

1

 

Lukas Hutla

Tjeckien

15

 

 

 

3

2

 

Andrej Divis

Tjeckien

13

 

 

 

2

3

 

Jonas  Andersson

Rospiggarna SK

12

 

3

 

1

4

 

Manfred Seifter

Österrike

14

 

 

 

FX

5

 

Anders Engström

ÖMK Rundbana

9

 

2

 

 

6

 

Andreas Lindblom

SMK Gävle

10

 

1

 

 

7

 

Martin Börjegren

ÖMK Rundbana

9

 

0

 

 

8

 

Andreas Westlund

SMK Gävle

8

       

9

 

Matti Isoaho

Finland

8

       

10

 

Marc Geyer

Tyskland

6

       

11

 

Douglas Blomqvist

Strömsunds MC

4

       

12

 

Jani Koivula

Finland

4

       

13

 

Michael Jarl

Rospiggarna SK

4

       

14

 

Pierre Hallén

Srömsunds MC

2

       

15

 

Bart Schaap

Nederländerna

-

       

16

 

Mikael Flodin

Strömsunds MC

-

       

 

Några foto att kolla på här från tävlingen --->>> Hulk Foto

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår