2018-03-02

Under torsdagskvällen testades isen på G & B Arena.

Lördagens tävling på G & B Arena närmar sig och för att stämma av förberedelserna testkördes isen under torsdagskvällen.

Det var klubbens tidigare förare Pontus Randver som fick agera tespilot och han var mycket nöjd efter ett par varv på den isbelagda banan. 

- Isen är kanon var hans första komentar när han klav av efter de första varven.

Vid sidan av banan stod den tidigare VM-medaljören från Rumskulla Conny Samuelsson och såg väldigt nöjd ut.

Det har nu gått några år sedan Conny själv var aktiv men då var han med och matchade de fruktade förarna från öst. Höjdpunkten i karriären var silvermedaljen från VM Finalen i Inzell 1977 men bronset året innan står sig bra i den långa meritlistan.

Nu är det bara de sista finjusteringarna på anläggningen som återstår men det är mycket som ska göras på en anläggning som ska gå från vinteride till att vara redo för ett arrangemang av den här storleken. Det krävs många funktionärer för att göra det möjligt och det är en ovärderlig resurs klubben har i alla dessa människor som ställer upp för klubben när en insatts behövs.

I lördagens startfält är det närmaste en lokal förare vi kommer Jonas Andersson. Han tävlar nu för Rospiggarna i Isracing. Han bodde under gymnasieåren i Hultsfred och gick då på Speedway Gymnasiet. Extra roligt att han nu är tillbaka i Målilla även om underlaget är lite annorlunda.

Nu inväntar vi med spänning lördagens tävling, klockan 18:00 går första start.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår