2017-11-30

William Björling förlänger med Dackarna

William Björling har tillhört Målilla MK sedan han började sin karriär 2013 och nu har han förnyat sitt avtal med klubben och därmed är Dackarna Elitserietrupp nu komplett.

Lagtrupperna i Speedwayens Elitserie får innehålla 8 förare med ett ingångssnitt högre än 0,500. Utöver det får trupperna innehålla ett obegränsat antal förare med ett snitt på just 0,500. Sedan tidigare har Dackarna fyllt upp de åtta begränsade platserna och Joel Larsson har sedan en tid varit klar som en 0,5:a.

Nu har klubben även en påskrift från ytterligare en egen talang, det handlar om 17 årige William Björling från Påskallavik. 

- Wille satsar seriöst på Speedwayen och det var inte många av de svenska juniorerna som körde lika många tävlingar som han förra året och det kommer att ge resultat framöver, säger Jon Lindberg i Dackarna.

Dackarnas Elitserietrupp för säsongen 2018 är därmed komplett och innehåller 10 förare. Idag torsdag är sista dagen att registrera trupperna hos Svemo, det innebär att alla lag nu har sina trupper klara och alla kan vi nu börja väga trupperna mot varandra. Men som vi alla vet så är det när startgrinden går upp för seriepremiär i början av maj som det börjar på allvar.

Till dess gäller det att ladda batterierna på bästa sätt.

Närmast inväntar vi tävlingskalendern för Elitserien 2018 som förväntas vara klar inom ett par veckor.

Dackarnas Elitserietrupp 2018

Patryk Dudek

Maciej Janowski

Greg Hancock

Hans Andersen

Oliver Berntzon

Kacper Gomolski

Pawel Przedpelski

Joel Kling

Joel Larsson

William Björling

Lagl. Peter Karlsson

Lagl. Johan Karlsson

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår