2017-11-10

Nässjös allsvenska trupp tar form

I går kväll meddelades att Nässjö Speedway kommer att ta klivet upp från Division 1, och återigen blir ett allsvenskt lag.

Nässjö Speedwayklubb kommer till start i serien under lagnamnet ”Nässjö Speedway”, och man gör det med tre av de småländska elitserieklubbarna i ryggen. Det görs i ett projekt att stärka svensk speedway generellt, men även Allsvenskan i synnerhet.

– ”Det har varit målsättningen att stötta Nässjö till att ta en allsvensk plats” säger Elit Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand i ett uttalande om detta samarbete, där även Dackarna och Lejonen kommer att bidra med såväl ekonomiska medel som resurshjälp i form av funktionärer.

– ”Det är ett intressant och spännande projekt, och vi är alla tre (Dackarna, Elit Vetlanda, Lejonen) mycket glada att kunna hjälpa Nässjö SK. Med den glöd som Nässjö SK dessutom visar själva så kommer det att leda till ett lyft för både speedwayen i Nässjö, och Sverige som helhet” avslutar Wirebrand.

Vad gäller truppen så får en allsvensk trupp bestå av maximalt sju förare med ett ingångssnitt över 0,500, oavsett om man ingår som ordinarie eller som gästförare. Antalet 0,500-förare är däremot obegränsat. Sex av de sju förarna (över 0,500) för Nässjö Speedway är redan klara, varav hälften kommer från närområdet. Att två av dessa även tillhör landets absolut mest talangfulla förare är förstås mycket glädjande.

- 20-årige Joel Kling från Virserum är bosatt i såväl det svenska juniorlandslaget som Dackarnas elitserielag. Han har tagit ett stort kliv under det gångna året, vilket bl.a. visas av den femteplats han tog i den individuella SM-finalen i Avesta.

- 17-årige Alexander Woentin från Hjältevad är regerande svensk juniormästare och var i år även den ende svenske föraren som körde i junior-VM-serien, där han tog en fjortondeplats. Alexander gjorde även ett par inhopp med Elit Vetlanda i Elitserien.

- 25-årige Joel Larsson från Vimmerby har erfarenhet från Elitserien med både moderklubben Dackarna och nu senast Piraterna. Har varit skadedrabbad under ett par säsonger, men som skadefri är han en fighter som kommer att leverera sina poäng.

Tre utländska namn presenteras också. Jason Jörgensen (19 år, Danmark), Dominik Möser (19 år, Tyskland), Adrian Gala (22 år, Polen). Samtliga kommer in i det svenska seriesystemet med 2,000 i ingångssnitt. Det handlar alltså om tre unga och lovande förmågor som satsar och vill framåt i sina respektive karriärer.

Även ett antal 0,500-förare är klara för Nässjö Speedway, där merparten körde för Nässjö under den gångna säsongens Division 1-serie. Ett nyförvärv lär däremot få dra ett tungt lass på reservplatserna.

- 19-årige Christoffer Selvin har figurerat i Allsvenskan tidigare, då med moderklubben Örnarna. Han bommade nästan fyra månader av den gångna säsongen, men har erfarenhet av både det svenska juniorlandslaget och internationella juniortävlingar.

Under nästa vecka kommer det att presenteras vilka som kommer att leda det allsvenska laget.

Truppen i skrivande stund:                                                            

Adrian Gala                      2,000

Jason Jörgensen              2,000

Dominik Möser                2,000

Joel Kling                           1,173

Alexander Woentin         1,000

 Joel Larsson                      0,714

Christoffer Selvin             0,500

Mikael Axelsson              0,500

Tony Gudbrand               0,500

Jerry Kvarnevång             0,500

John Kvarnevång             0,500

Jonas Kvarnevång            0,500

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår