2017-10-10

Kling valde att stanna i Dackarna

Joel Kling som under året representerat både Dackarna i Elitserien och Västervik i Allsvenskan. Detta gjorde att han ställdes inför att välja ett av lagen nu när även Västervik kommer att köra i Elitserien.

Joel Kling började sin karriär i Dackarna men Elitseriedebuten gjorde han för Lejonen säsongen 2016. Inför årets säsong var han så tillbaka i Dackarna och körde samtliga matcher med ett mycket lyckat resultat. Joel är en av landets bästa juniorer och har en silvermedalj från 2016 som hittills bästa resultat i den svenska juniorfinalen.

Under 2017 kvalade han även in till seniorernas SM Final och slutade där på en mycket hedrande femteplats.

Vid sidan om Elitseriestyrningarna i Dackarna har Joel tävlat för Västervik i Allsvenskan vilket innebar att han ställdes in för faktum att välja ett av lagen då båda till den kommande säsongen kommer att tillhöra Elitserien. Valet föll på Dackarna vilket var till stor glädje för klubbledningen.

Joel är ju i princip uppväxt på Speedwaybanan i Målilla och det är alltid något extra när en av klubbens egna produkter tar steget in i A-laget säger Jon Lindberg i Dackarna.

Joel själv är lättad över att valet nu är gjort och ser med spänning fram emot säsongen som kommer.

-Lagbygget inför nästa säsong känns väldigt spännande och jag vill gärna vara en del i det, säger Joel.

Nu är det bara att träna sig igenom vintern och ladda för nya utmaningar.

-Jag längtar redan till våren då  säsongen drar igång och få träffa alla Dackefans igen, avslutar Joel.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår