MÅLILLA MOTORKLUBB

Målilla Motorklubb är en förening som bildades 1929, sedan 1935 har klubben arrangerat Speedwaytävlingar. 1949 var första säsongen för klubbens representationslag Dackarna att delta i det nystartade svenska seriesystemet. Dackarna har vid fem tillfällen kört hem Lag SM Guldet, senast 2007.

Målilla Motorklubb har under 2000-talet satsat hårt på att bygga ut anläggningen för att publiken ska mötas av komfort när man besöker G & B Arena som är namnet på Speedwayarenan som ligger på motorsportområdet Målilla Motorstadion.

Målilla Motorklubb har genom åren skaffat sig stor rutin som arrangör av stora tävlingar, klubben har vid fyra tillfällen arrangerat den individuella SM Finalen, 2005 arrangerades Scandinavian Speedway Grand Prix för första gången. Sensommaren 2010 arrangeras Scandinavian Grand Prix för sjätte året i följd på G & B Arena.

Sommaren 2009 stod klubben för första gången som arrangör av en tävling i SM serien i Tractorpulling, ett arrangemang som återkommer under sommaren. Nu ska även klubben för första gången ge sig på ett arrangemang utan motorer, detta genom en konsert med världsartisterna the Beach Boys.

På Målilla Motorstadion finns det även en Motocrossbana och en permanent bana för Bilspeedway, denna verksamhet ingår i Målilla Motorklubb men bedrivs av de fristående föreningarna Målilla MK Motocrossklubb och Målilla MK Bilklubb.

Sedan hösten 2005 driver Målilla Motorklubb Aktiebolaget Event & Service i Målilla AB. Företaget driver VIP restaurangen på G & B Arena och gör därutöver gör man företgsarrangemang i alla former. Till säsongen 2010 har Målilla Motorklubb startat ytterligare ett Aktiebolag Dackarna AB som tar över driften av anläggningen samt Elitverksamheten i föreningen.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår