• Huvudpartners

Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Smålandslag i Allsvenskt Speedwaysammarbete

11 december 2020 12:54

Elittruppen tar form och arbetet med att få signatur på de återstående platserna pågår som bäst. Men Dackarna satsar även på bredd och kommer under kommande säsong vara delaktiga med lag i både Allsvenskan och Div. 1 i ett samarbete med Lejonen från Gislaved.


Till nästa säsong väljer Lejonen och Dackarna att gå in i ett samarbete för att skapa möjlighet, främst för våra svenska förare, att få fler tävlingsmöjligheter för att skapa erfarenheter som passar alla förare oavsett nivå. Detta sker genom att Gislaved MK anmäler och driver det allsvenska laget Smålänningarna och Målilla MK anmäler och driver division 1 laget Team DALEJ.

Det allsvenska laget kommer att bestå av tre förare från respektive klubb. Tre hemmamatcher kommer att köras i Gislaved och två i Målilla. I division 1 laget kommer klubbarna också att dela på platserna. Allsvenskan kommer ha samma körschema som BAUHAUS-ligan, vilket innebär sex förare med schemalagda heat, medan det i division 1 är fyra förare i varje lag.

Både Dackarna och Lejonen har flera unga förare som är på gränsen till att på allvar ta steget in i högsta serien och etablera sig på elitnivå. Därför är tävlandet i Allsvenska en mycket viktig pusselbit för att få många tävlingar mot bra motstånd och för att säkra dessa förares tävlande i den näst högsta serien har klubbarna nu beslutat sig för att satsa på ett gemensamt lag. Den slutgiltiga truppen ska vara registrerad den 28 februari och några ytterligare namn kan tillkomma för att ha täckning för situationer som kan uppstå under säsongen men klubbarna har en klar bild av vilka som i första hand är tänkta att åka för Smålänningarna.

För Lejonens del kommer de allsvenska platserna att erbjudas de egna produkterna Casper Henriksson, som komplement till BAUHAUS-ligan, och Edwin Pohjantätä som gör sitt första år på 500-cykel. Utöver det kommer också Tony Gudbrand och polska Hubert Legowik att registreras. Dackarna har en svenskkvartett som kommer att få kämpa om platserna i laget, det är Avon van Dyck, Theo Johansson, Maximilian Bogdanowicz och Sammy van Dyck.

Bakom namnet Smålänningarna döljer sig mycket historik, Smålänningarna var samlingsnamnet på det lag som förarna i Småland tävlade under när serietävlandet i Sverige drog igång, lagnamnet byttes sedan inför säsongen 1950 till Dackarna.