• Ligasponsorer

Tisdag Tis 3 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Onsdag Ons 25 September Sep
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Torsdag Tor 17 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug

Flera av våra förare har startat bra - nu är det skarpt läge

4 april 2021 12:15

Säsongen har startat för flera av våra förare. Det har blivit bra med poäng så här långt och nu är det dags för skarpt läge i Polen.

– Det är tidigt på säsongen och det går inte att dra några växlar än. Men killarna som har kommit igång har gjort det bra, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.


Vårt nyförvärv Jason Doyle är en av dem som redan varit igång och kört träningsmatcher med sin polska klubb Fogo Unia Leszno. I de två matcher som körts har Doyle plockat 10+1 respektive 8 poäng.

– Jason har varit i Polen en längre tid. Han började träna tidigt och även om det har varit lite begränsat så har han kommit igång bra. Vi har en hel del kontakt och han trivs bra i sin polska klubb, säger Mikael Teurnberg.

Jason Doyle är en av dem som är i farten i dag, när hans Leszno ställs mot Gorzów i premiären av den polska högstaligan (PGE Ekstraliga).

Vann i Polen

Vår andra GP-stjärna, Maciej Janowski, har kört en träningsmatch med sitt Betard Sparta Wroclaw, och tog då 11+1 poäng.

– En bra match av Janowski, konstaterar Mikael Teurnberg.

Janowskis lag skulle ha kört sin premiär i PGE Ekstraliga i går, men den blev inställd.

Ett annat nyförvärv, Rasmus Jensen, har också han varit igång, då han nyligen vann en partävling i Polen. Jensen tog där finfina 14+2 poäng.

– Jag pratade med Rasmus i början av veckan och han har varit i Polen i ett par veckor. Han har haft en bra tävling och tycker att det känns positivt.

Inställt för Jakobsen

Frederik Jakobsen har även han varit i Polen för träning en tid. Värt att notera är att Frederik har fått ett gästförarkontrakt med GKM Grudziadz i PGE Ekstraliga.

– Det i sig kommer inte att påverka Dackarna. Jag hade kontakt med Frederik nyligen och han ser fram emot premiären, säger Mikael Teurnberg.

Jakobsen skulle ha kört sin första seriematch i går, men den blev inställd på grund av corona-smitta i båda lagen.

När det gäller Luke Becker är även han på plats i Polen sedan en tid och är redo för premiär. Becker har dessutom kontrakt med Wolverhampton i England.

Tränade i Västervik

Vår lagkapten Jacob Thorssell har kontrakt med Opole i Polen och det är i skrivande stund lite oklart när säsongen kommer igång i den ligan. Värt att notera är att Jacob var i Västervik och tränade i går.

När det gäller Tero Aarnio, Kevin Wölbert, Maksymilian Bogdanowicz, Theo Johansson, Avon van Dyck och Sammy van Dyck så har de inte kommit igång med speedwayträningen i någon större utsträckning än.

– Det är bara början av april så det är ingen panik. De håller igång och tränar och ska snart komma igång med speedwayträningen också, säger Mikael Teurnberg.