• Ligasponsorer

Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Onsdag Ons 25 September Sep
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep

Div. 1 Speedway i Nässjö 2020

27 november 2019 14:56

Nu står det klart att Nässjö deltar i Speedwayens Div. 1 serie även 2020. Detta genom ett samarbete mellan tre Smålandsklubbar som tillsammans kommer se till att Nässjö får ett representationslag även i Speedwayens tyngsta klass 500cc.


Under den gångna säsongen drev klubben ett eget lag i Speedwayens tredjedivision genom att låna in förare till matcherna. Till kommande säsong blir det ett annat upplägg där Nässjö tar hjälp av Dackarna från Målilla och Västervik Speedway där klubbarna gemensamt ska hålla igång laget i Div. 1

De inblandade klubbarna ser bara fördelar i det nu signerade avtalet.

Då Nässjö inte har egna förare för att hålla ett lag så blir det tufft att hela tiden låna in förare inför varje match. Klubben har nu egna lag i båda ungdomsklasserna och inom något år är läget ett annat.

Samtliga hemmamatcher kommer att köras i Nässjö vilket alla klubbarna ser ett stort värde i då det är viktigt att det bedrivs verksamhet på så många banor i landet som möjligt och banan i Nässjö är mycket uppskattad av förarna.

De två elitklubbarnas roll i samarbetet blir att hålla laget med förare. Båda klubbarna har unga förare som har ett stort behov av tävlingar på den här nivån och då passar det bra att göra det via samarbete över klubbgränserna då ingen av klubbarna ser att de själva kan driva egna lag i den aktuella serien. Även om den nu registrerade truppen består av tio förare är det främst de minst rutinerade förarna som kommer att prioriteras i laguttagningarna. För Västerviks del handlar det då om Philip Olofsson som 2019 fick känna på att köra i Allsvenskan för VIP Speedway och Noel Wahlquist som under 2020 debuterar i 500cc klassen efter två mycket framgångsrika säsonger på 250cc som han toppade med ett VM-brons. För Dackarna blir det Avon van Dyck som kommer att matchas, under sin första säsong på 500cc gjorde han stora framsteg under året och fick förtroendet att representera Team Småland i Allsvenskan vid flera tillfällen. Theo Johansson är den andra föraren från Dackarna som nu kommer att få chansen att åka Div. 1, han kommer också från 250cc och tar nu klivet upp till junior.

Tillsammans med dessa fyra förare finns ytterligare sex förare med lite mer rutin som finns till hands om det ges tillfälle. Lagledare för det här gänget blir Magnus Sandberg och Roger Hultgren. Hela truppen ser ut enligt följande:

Avon van Dyck ..... Philip Olofsson

Noel Wahlquist .... Theo Johansson

Joel Kling .... Anton Karlsson

Alexander Woentin .... Ricky Kling

John Lindman .... Mikael Axelsson