• Ligasponsorer

Tisdag Tis 3 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Onsdag Ons 25 September Sep
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 4 Maj Maj
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Torsdag Tor 20 Maj Maj
Tisdag Tis 25 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Torsdag Tor 10 Juni Jun
Torsdag Tor 17 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug

Tysk förare tar plats i Dackarnas trupp

24 november 2020 12:00

Fjärde föraren in i Dackarnas trupp till 2021 är den 31-årige tysken Kevin Wölbert. – Under säsongens gång kommer han utmana om att bli heatledare i Dackarna, säger lagledaren Mikael Teurnberg.


Säsongen 2020 var tanken att Dackarna skulle ha en förare från Tyskland i truppen för andra gången någonsin. Den första var Christian Hefenbrock, som körde för klubben säsongerna 2006 och 2007. Föraren det handlade om var Kevin Wölbert, som skrev på för Dackarna hösten 2019. Corona-pandemin satte dock stopp för tyskens deltagande och han skrevs ut ur Dackarnas trupp innan den förkortade säsongen startade. Nu står det klart att Kevin Wölbert åter tar plats i Dackarnas trupp. – 2020 var den värsta säsongen och upplevelsen för oss alla. För egen del tappade jag lite sponsorer och det var osäkert hur säsongen skulle kunna genomföras i de olika länderna. Därför kunde jag inte uppfylla mina åtaganden gentemot Dackarna. Det var verkligen synd. Jag vill tacka Dackarna för att klubben förstod min situation och för mig var det ingen tvekan att skriva på ett nytt kontrakt nu, säger Kevin Wölbert.

Dragit lärdomar Han ser positivt på säsongen som kommer. – Vi har alla gjort våra lärdomar och kan hantera Corona-situationen bättre. Jag hoppas att fansen kan komma tillbaka så fort som möjligt till arenorna i alla länder. För egen del har jag kontrakt med Poznan i Polen och med en klubb i den danska ligan, säger Wölbert. 2019 körde Kevin Wölbert ett antal matcher för Lejonen i den svenska högstaligan. Bland annat gjorde han då en stark insats runt Skrotfrag Arena i Målilla. 2018 gjorde han några matcher med Griparna i Allsvenskan, men i övrigt har han inte tävlat i det svenska seriesystemet. På meritlistan märks bland annat tre guldmedaljer i det tyska mästerskapet (2008, 2011 och 2017).

Stark åkning i Polen Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg: – Kevin Wölbert blir fjärde föraren in i laget, en förare som jag hoppas mycket på 2021. Han kommer att bli en bra förare på plats 2 eller 4 i starten av säsongen, men kommer att utmana under säsongen om att bli heatledare i Dackarna. En kille med rutin och högklassigt maskinmaterial. Har kört i Polska ligan under 2020 med framgång.

Dackarnas trupp just nu: Jacob Thorssell Frederik Jakobsen Rasmus Jensen Kevin Wölbert