• Huvudpartners

Tisdag Tis 27 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Tisdag Tis 14 September Sep
Tisdag Tis 21 September Sep
Tisdag Tis 28 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Onsdag Ons 6 Oktober Okt

TREFALDIG SVENSK MÄSTARE KLAR FÖR DACKARNA

22 oktober 2021 12:00

Dackarna har lagt den första pusselbiten i lagbygget till 2022. Vi kan med stolthet meddela att den trefaldiga svenska junior-mästaren Alexander Woentin har skrivit på för klubben.

  • Det känns jättebra. Alexander är en viktig pusselbit i vårt lagbygge, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Det har nu gått ett par veckor sedan Dackarna körde hem ett efterlängtat SM-guld via finalseger mot Eskilstuna Smederna. Nu läggs den första biten i lagbygget till säsongen 2022 och det handlar om ett nyförvärv i form av 21-årige Alexander Woentin från Hjältevad.

  • Att Alexander är från trakten är ytterligare ett plus, att ha förare med lokal anknytning i laget är en styrka, säger Mikael Teurnberg.

Bytte till Piraterna

Alexander Woentins moderklubb är Vetlanda och det var också där som han inledde säsongen 2021. Där fick han dock inget större förtroende och blev under säsongens gång utlånad till Piraterna.

  • Han blev lite "misshandlad" i Vetlanda i år. Som jag ser det fick han inte åka så mycket som han förtjänade i början av säsongen och det finns ingen förare som gynnas av den osäkerheten. Jag hoppas att den gångna säsongen ändå kan stärka honom på sikt, säger Mikael Teurnberg.

Trivs på banan i Målilla

Dackarnas lagledare tror att Hjältevadssonen kan växa i Dackarna.

  • Alexander har mycket i sig, är en duktig starter och trivs på banan i Målilla. Det absolut viktigaste nu är att han får kontinuitet och någon som tror på honom.

På meritlistan har Dackarnas nyförvärv inte mindre än tre JSM-guld. Det senaste kom på Skrotfrag Arena i Målilla säsongen 2020. Han har också meriter från JVM, där det blev en total niondeplats den här säsongen.

"Väldigt seriös klubb"

Alexander Woentin ser med tillförsikt fram emot att få tävla i Dackarnas färger.

  • Jag känner att det här ska bli riktigt kul och jag har ju bara 45 minuter till Målilla. De samtal jag haft med Micke Teurnberg har känts riktigt bra och Dackarna är en väldigt seriös klubb. De brukar alltid ha bra lag och det är inga problem i klubben. Det var delar som avgjorde mitt klubbval, säger Alexander Woentin.