• Huvudpartners

Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Theo Johansson tar plats i Dackarna

28 november 2019 14:39

Dackarna har nu gjort klart med en av förarna från de egna leden. Efter flera framgångsrika år som ungdomsförare tar nu Theo Johansson klivet upp som junior och gör 2020 sin första säsong på 500cc. Han har nu klart med vilka lag han ska representera och det blir Dackarna från Målilla som blir utgångspunkten för tävlandet.


Under åren i den lilla ungdomsklassen 85cc blev det många fina framgångar, 2018 fick han kliva högst upp på prispallen vid USM finalen och titulera sig svensk mästare. Året innan blev det en silvermedalj i samma mästerskap.

Den senaste säsongen har Theo tävlat i 250cc klassen där han varit en av förarna i Dackarnas serielag, på sju seriematcher snittar han 1,919 per heat. I RM Cupen som är det nationella mästerskapet för klassen slutade han sjua.

Theo som kommer från Virserum fyller 16 år till sommaren och får då ta steget upp och börja tävla i 500cc klassen och tar därmed nästa steg i karriären. Planeradet inför säsongen är i full gång och en viktig del i förberedelserna har varit att få plats i en förartrupp i de olika serierna. Det blev under veckan klart med att Theo tar plats i Nässjös lag i Div. 1 och matcherna i Nässjö får bli basen i tävlandet. Han har även skrivit ett avtal med Valsarna från Hagfors i Allsvenskan. Även om det är flera förare om platserna för att slå sig in i laget så har Theo stora chanser att få åka flera av matcherna.

När det kommer till Elitserien så kommer han att tillhöra Dackarna, om det är hård konkurrens om platserna i Allsvenskan så är det än tuffare att ta en plats i Dackarnas lag. Men under premiärsäsongen är det viktigaste att få åka många tävlingar och skaffa sig en bra grund att bygga vidare ifrån.