• Huvudpartners

Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Torsdag Tor 17 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep

Teurnberg om jakten på en ny förare: ”Tittar på tillgänglighet”

9 maj 2021 09:19

I veckan kom besked om ett par regeljusteringar inför starten av Bauhaus-Ligan. Bland annat får klubbarna möjlighet att utöka trupperna från åtta till nio förare med ett snitt över 0,500. – Jag vill hitta en förare som är så tillgänglig och bra som möjligt, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.


Den första juni planeras det för start av Bauhaus-Ligan och för Dackarnas del väntar då hemmamatch på Skrotfrag Arena mot Västervik.

I veckan kom besked om några mindre regeljusteringar inför seriestarten. Det handlar dels om möjligheten att utöka trupperna från åtta till nio förare med officiellt snitt. Dessutom utökas antalet transferkort under säsongen från fyra till fem. Anledningen är förstås osäkerheten kring världsläget och att det är svårt att veta hur tillgängliga förarna kommer att vara.

– Den här nionde föraren handlar inte om att spetsa laget för vår del. Jag är väldigt nöjd med det laget vi har. Jag vill hitta en förare som är så tillgänglig och bra som möjligt, säger Mikael Teurnberg.

Hur tänker du i jakten?

– Jag tittar mycket på tillgänglighet, var de bor, vad de sitter på för kontrakt och så vidare. Jag har pratat med några förare och vill ha det klart innan serien startar.

”Ytterligare en justering av reglerna är att transferkorten måste användas senast 31/7. Tidigare var regeln att lagen fick använda sina transferkort tills man hade kört 75% av grundserien. När säsongsstarten flyttades fram innebar det också omkastningar i schemat. Under augusti medför det att några lag kört 75% av sin grundserie innan det står klart vilka lag i polska Ekstraliga som går till slutspel och vilka som kört klart, medan andra lag inte har det. Det skulle innebära att några lag kan utnyttja transferkort mot förare som tidigare inte varit tillgängliga, medan andra inte kan det”, skriver ESS på sin hemsida.