• Ligasponsorer

Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Onsdag Ons 25 September Sep
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep

Första nyförvärvet klart för Dackarna

22 oktober 2019 20:26

Nu har Dackarna gjort klart med det första nyförvärvet inför säsongen 2020. De förare klubben hittills gjort klart med har varit förnyande av kontrakt med dom som redan fanns i laget under året som gick.


Dackarna har nu gjort klart med Kevin Wölbert som under 2019 inledde säsongen i Lejonen men fick lämna laget under säsongen för att ge plats åt annan förare. En av de tre matcher han fick köra för Lejonen var bl. a. matchen i Målilla där Kevin körde in 8+1 på sina fyra första heat, i det femte heatet blev han utesluten efter en vurpa. I den matchen visade han att kapacitet finns för att hävda sig bra i Elitserien. Säsongen 2018 körde han ett par matcher i Allsvenskan för Griparna, i övrigt har han tidigare inte tävlat i den svenska serien.

Kevin har under flera år tävlat i den enelska ligan och var med om att köra hem ligatiteln med Poole Pirates 2011. Det har även blivit en del landslagsuppdrag, vid fem tillfällen har han representerat Tyskland i Speedway World Cup. På meritlistan finns även tre guldmedaljer från det tyska mästerskapet, 2008, 2011 och 2017.

Lagledare Peter Karlsson har bara gott att säga om nyförvärvet. Han har träffat honom en del under åren och tycker det är en bra grabb med ett bra team runtomkring sig dessutom brukar han alltid ha bra snurr i grejerna.

De senaste säsongerna har Kevin Wölbert utöver den tyska ligan kört i både den polska Liga 2 och i danska superligan och det är hans plan att fortsätta i dom ligorna. Det stora målet är ändå att etablera sig i Elitserien och få visa att han kan leverera även på den nivån.

Kevin Wölbert är 30 år och bor med familjen i en liten ort som heter Heidhof, familjen har precis nu i dagarna utökats med en liten son.

2019 har Kevin representerat Didenbergen - White Lion i Tyskland, Slangerup i danska Superligan och Opole i polska Liga 2. Ingångssnitt för Kevin Wölbert i Elitserien 2020 blir 1,429.

Tidigare har Dackarna bara haft en förare från Tyskland i laget, det var under säsongerna 2006-2007 som Christian Hefenbrock tävlade för Målillalaget.

Dackarna 2020: Patryk Dudek Oliver Berntzon Jacob Thorssell Maciej Janowski Joel Kling Frederik Jakobsen Kevin Wölbert