• Ligasponsorer

Tisdag Tis 3 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Onsdag Ons 25 September Sep
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 4 Maj Maj
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Torsdag Tor 20 Maj Maj
Tisdag Tis 25 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Torsdag Tor 10 Juni Jun
Torsdag Tor 17 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug

VM-STJÄRNAN MACIEJ JANOWSKI KLAR FÖR DACKARNA

18 december 2020 12:00

Här kommer en tidig julklapp till alla Dackarnas fans. VM-stjärnan Maciej Janowski är klar för styrning i Målillaklubben säsongen 2021. – Det känns bra att vi nu har en av världens bästa speedwayförare i laget, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.


Hösten 2015 skrev Maciej Janowski på sitt första kontrakt med Dackarna. Sedan dess har han varit klubben trogen, även om det inte blev någon match i dackevästen under ”corona-säsongen” 2020. Nu är den polske stjärnan klar för en ny säsong i Målillaklubben. – Det känns jättebra att vi fått Maciej Janowski att bli en stor del av Dackarna 2021, säger Mikael Teurnberg.

Fyra i VM Att Janowski är en av världens bästa förare råder det inga tvivel om. Den gångna säsongen slutade 29-åringen från Polen på en fjärdeplats i GP-serien, tio poäng från en VM-medalj. – Jag känner Maciej väl sedan många år då jag hade glädjen att ha honom i Rospiggarna under en halv säsong. Han är en ambitiös speedwayåkare som med sin startsnabbhet och tekniska förmåga är en av världens bästa förare som bara väntar på den stora individuella fullträffen med ett VM-guld, säger Teurnberg.

”Väldigt positiv känsla” Maciej Janowski gjorde sin första hela säsong i GP-serien 2015 och slutade då på en total sjundeplats. Sedan 2017 har han inte varit sämre än sexa i GP-serien och 2020 slutade med en fjärdeplats. Hittills har Janowski i grundserien deltagit i 56 matcher och kört in 478 poäng till Dackarna. Detta gör att han är uppe på elfte plats på listan över förare som representerat Dackarna under 2000-talet. 2018 och 2019 var han lagets bästa förare och 2019 slutade han på femte plats i seriens snittliga med sina 2,027, vilket också blir hans ingångssnitt i serien 2021. Maciej Janowski är redo att på nytt axla en stor roll i Dackarna. – Jag har under mina samtal med Maciej under hösten fått en väldigt positiv känsla om hans inställning och mål med Dackarna 2021. Det känns bra att vi nu har en av världens bästa speedwayförare i laget. Han kommer att bidra med mängder av poäng och även erfarenhet till resten av laget, säger Mikael Teurnberg.

”Glad att vara tillbaka” Själv tycker Maciej att det var ett var tufft att tvingas avstå tävlandet i Sverige under det märkliga år vi alla upplevt. – Nu är jag tillbaka och det är jag väldigt glad för och ser verkligen fram emot att återigen få tävla för Dackarna. Jag är redo att tillsammans med de andra i laget köra för ligatiteln. Det är ju ett tag sedan guldet togs hem till Målilla, säger Maciej Janowski efter att han signerat det nya avtalet och avslutar med en hälsning till er alla. – Vi ses ute vid Arenan.

Dackarnas trupp just nu: Jacob Thorssell Frederik Jakobsen Rasmus Jensen Kevin Wölbert Maciej Janowski

Förare med 0,500 i snitt: Maksymilian Bogdanowicz Theo Johansson Avon Van Dyck Sammy Van Dyck