• Huvudpartners

Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Schemat klart för BAUHAUS-ligan i speedway 2021

29 december 2020 09:57

De svenska elitklubbarnas samarbetsorganisation Elitspeedway Sverige (ESS) har de senaste veckorna arbetat intensivt med att skapa schemat för grundserie och slutspel för 2021. Efter godkännande av Svemo Track Racing publiceras härmed schemat för kommande säsong.


Skapandet av ett schema för BAUHAUS-ligan i speedway är ett omfattande arbete som klubbarnas representanter lagt mycket tid på de senaste veckorna. Hänsyn till klubbarnas önskemål om dagar att föredra och undvika ska matchas med förarnas scheman i andra ligor i Sverige och övriga länder, individuella tävlingar, GP-serien och EM-serien. Efter mycket pusslande har klubbarna enats om ett förslag som förbundet nu har godkänt.

Schemat har sin huvudsakliga matchdag på tisdagar, som är en prioriterad dag för svensk speedway i det internationella samarbetet som sker mellan ligorna. Till det läggs också en match på torsdagar, precis som de senaste åren, för att skapa förutsättningar för bättre mediabevakning, inte minst genom vår sändningspartner C More. Fler matchdagar gör speedwayen mer synlig och skapar viktiga möjligheter för klubbarnas samarbetspartners samtidigt som det ger fler möjligheter för speedwaysupportrarna att följa sporten.

I nuläget utgår klubbarna från att publikrestriktionerna har släppt när det är dags för ligapremiär med tanke på det intensiva vaccinationsarbete som startar i dagarna. Klubbarna kommer att vara väl förberedda för att hantera eventuella begränsningar t.ex. genom enbart sittande publik och hantering av köer och ser i dagsläget ingen anledning att planera för något annat än en full serie med dubbelmöten.

Efter genomförd grundserie går lag 3-6 till kvartsfinal där 3:an väljer om man vill möta lag 5 eller 6 i grundserien. Vinnarna i kvartsfinalen går till semifinal där lag 1-2 från grundserien väntar. Ligasegraren väljer vilken av kvartsfinalvinnarna man vill möta. Vinnarna av semifinalen går till final. Samtliga slutspelsmatcher körs som dubbelmöten där bäst placerade lag väljer om man börjar hemma eller borta.