• Huvudpartners

Tisdag Tis 31 Maj Maj
Tisdag Tis 7 Juni Jun
Tisdag Tis 14 Juni Jun
Tisdag Tis 21 Juni Jun
Tisdag Tis 12 Juli Jul
Tisdag Tis 19 Juli Jul
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Tisdag Tis 6 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 Augusti Aug

Dackarna förändrar i GP-organisationen

24 november 2022 19:46

Dackarna förändrar i GP-organisationen till sommarens tävlingar på Skrotfrag Arena i Målilla. Ny GP-general blir Peter Samuelsson, som styrde "GP-skutan" tillsammans med Mikael Teurnberg under det gångna året.


När Mikael Teurnberg kom till Dackarna för ett par år sedan var det med fokus på tre stora bitar. Teurnberg har sedan dess fungerat som lagledare, marknadsansvarig samt GP-general.

Tre uppdrag som har stor respekt med sig och för att ge "Micke" optimala förutsättningar i rollerna som lagledare och marknadsansvarig plockar vi nu in Peter Samuelsson som ny GP-general.

– Det är en omorganisation som gör att "Micke" får mer tid till lagledarrollen och det enormt viktiga marknadsarbetet, med fokus på både Bauhaus-Ligan och vår GP-tävling. Med Discovery som arrangör är allt så mycket större och det gör också att det går åt ännu mer tid till uppdraget som GP-general än tidigare, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

"Fantastiska volontärer"

Redan inför och under tävlingen 2022 hade Peter Samuelsson en nyckelroll i Dackarnas GP-organisation. Tillsammans med Mikael Teurnberg var han ansiktet utåt gentemot Discovery Sports Events och FIM.

Peter Samuelsson ingår sedan några år i klubbens styrelse och har jobbat med stora musikevent runtom i Europa sedan många år tillbaka.

– Min roll som huvudansvarig, eller GP-general, blir inte mycket annorlunda än vad den har varit tidigare år. Samtidigt är produktionen runt evenemanget väldigt likt till exempel en musikfestival, och där kommer min erfarenhet som problemlösare på stora festivaler och turnéer väl till pass. Det unika med att husera ett Grand Prix i lilla Målilla är alla fantastiska volontärer, föreningar, pensionärer med flera som ställer upp i vått och torrt och gör evenemanget betydligt enklare än vad det kanske hade varit i en storstad. Folket här ser lösningar och möjligheter, något som även Discovery lade märke till och nämnde flera gånger i sin utvärdering efter årets tävling, säger Peter Samuelsson.

Dubbla tävlingar i sommar

Den senaste Grand Prix-tävlingen på Skrotfrag Arena i Målilla, som kördes i september i år, blev en härlig speedwayfest. 2023 hoppas vi kunna toppa den, då tävlingen körs mitt i sommaren.

Lördagen den 15 juli gör världseliten upp i de småländska skogarna. Som om inte det vore nog så avgörs världsmästerskapet för 16-åringar, kallat SGP3, på fredagskvällen den 14 juli.

– Discovery Sports Events visade med 2022 års format på Speedway Grand Prix att de vill utveckla sporten i sin helhet. Att som lokal producent få vara med på den här resan är fantastiskt häftigt, säger Peter Samuelsson.