• Huvudpartners

Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Becker stannar i Dackarna - "Kan slå sig in i den yppersta världseliten"

24 november 2021 09:00

I dag lägger vi ytterligare en viktig pusselbit i lagbygget till 2022. Den här gången är det publikfavoriten och USA:s stora framtidshopp, Luke Becker, som har skrivit på ett nytt kontrakt med Dackarna. – Jag tror att Luke kan ta ytterligare ett steg 2022 och slå sig in i den yppersta världseliten, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.


Luke Becker gjorde en mycket stark debutsäsong i Bauhaus-Ligan och Dackarna under den gångna säsongen. 22-åringen från USA växte snabbt ut till en publikfavorit runt Skrotfrag Arena med sina hårresande styrningar.

– Det är verkligen positivt för oss att Luke är klar för en ny säsong i Dackarna. Han hade ett fantastiskt bra första år i den svenska högstaligan. Det finns en oerhörd potential i honom, säger Mikael Teurnberg.

– Luke är dessutom en lätt och väldigt positiv kille att ha i laget. Även om han inte var med i det lag som till slut körde hem SM-guldet var han en viktig del i laget 2021, fortsätter Teurnberg.

Bygga vidare

Luke Becker själv säger att det inte fanns någon tvekan kring klubbvalet i Sverige till nästa säsong.

– Jag hade inget annat än goda erfarenheter av klubben under 2021 och det var ett enkelt val att stanna kvar till nästa säsong. Jag tycker att "Micke" (Teurnberg) och hela ledningen i Dackarna gör ett riktigt bra jobb och jag ser fram emot att jobba med dem igen under den nya säsongen. Dessutom gillar jag verkligen att åka i Mållila och ha den banan som hemmabana.

Den unge amerikanen är mycket belåten med sitt 2021.

– Jag är supernöjd med hur det här året blev. Efter att ha tagit ledigt en säsong från tävlingar i Europa på grund av hela covid-situationen, visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig eller hur saker och ting skulle bli. Det var definitivt riktigt hektiskt ibland och jag njöt av varje minut. Sett över hela året hade jag, som alla förare, mina toppar och dalar, men totalt sett tycker jag att det var en riktigt bra säsong att bygga vidare på.

Kör för guld

Hur lyder då Beckers mål inför den nya säsongen?

– Ett mål är att öka mina snitt i de olika ligorna. Det i sin tur tar mig närmare mitt stora mål att nå GP-serien en dag. Jag vill såklart också vinna guld med de klubbarna jag kör för.

Han har också klart för sig med vad som krävs för att ta nästa kliv i utvecklingen.

– Det är många olika saker som jag vill och behöver jobba med och förbättra under det nya året. Jag vet att ingenting händer över en natt, men om jag bara fortsätter att jobba med de här nyckelpunkterna tror jag att jag kan uppnå ännu bättre resultat. Jag tycker att det är smart att sätta realistiska mål och det är också vad jag har gjort inför nästa säsong, säger Luke Becker.

Dackarnas trupp just nu:

Jacob Thorssell, snit 1,878

Luke Becker, 1,789

Rasmus Jensen, 1,771

Adam Ellis, 1,250

Alexander Woentin, 0,500

Ludvig Lindgren, 0,500

Theo Johansson, 0,500