• Huvudpartners

Tisdag Tis 23 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 11 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Frederik Jakobsen klar för Dackarna

15 oktober 2019 12:14

Redan säsongen 2018 skrev han på det första kontraktet med Dackarna men det var först 2019 som han gjorde debut i Målillaklubbens färger. Med ett nytt kontrakt påskrivet är än nu klar för ännu en säsong med Dackarna.


Frederik började tidigt i karriären att visa sin talang för Speedway och hävdade sig bra mot de ett par år äldre konkurrenterna, redan 2013 tog han hem YGT guldet, det som jämförs med VM Guld för U-16 (numera U-15).

Som junior fortsatte framgångarna vilket bl. a. ledde fram till tre individuella JEM Finaler som 2018 gav en bronsmedalj. Under två säsonger kvalade han även in till JVM:s finalserie med en total sjunde plats som bästa resultat.

De största rubrikerna blev det efter Frederiks insatter i 2019 års Speedway of Nations (Par-VM för seniorer) i ryska Togliatti där han var med som reserv. När han väl fick chansen att kliva in i tävlingen blev det succé, totalt nio poäng och därmed hade han presenterat sig för den stora Speedwayvärlden.

Från början fanns inte Frederik med i truppen inför 2019 men då Dackarna tvingades göra förändringar tidigt på säsongen blev han snabbt startklar till seriepremiären. Väl på plats slog han till med 12 poäng i debuten och visade att han tänkte sig ta en permanent plats i laget. Totalt blev det 17 matcher under året och 92 inkörda poäng vilket inger respekt. Det gör att han till kommande år får ett ingångssnitt på 1,314.

Nästa år blir den första som senior för den 22 årige dansken från Fyn och han har redan lagt planen för den kommande säsongen genom att förlänga med Fjelsted i den danska Super Ligan och i Polen byter han från Gorzow i Extra Liga där han fick göra några inhopp i slutet av årets säsong till Gniezno Liga 1.

Frederiks stora styrka är att han aldrig ger upp ett heat, ligger han inte i spets så jagar han frenetiskt och stressar dom framför men förivrar sig sällan.

Därmed har Dackarna sex av åtta förare klara inför säsongen 2020. Frederik Jakobsen, Joel Kling, Maciej Janowski, Jakob Thorssell, Oliver Berntzon, Patryk Dudek